Sunday, August 14, 2011

Adobe Photoshop

salam ramadhan...hari ke-15 puasa..alhamdulilah masih mampu bertahan..hehe...kebosanan dipagi hari,tergodek-godek gambar lama dalam laptop dalam folder adobe photoshop..beberapa gambar nak tayang sikit kt sini...click on images to enlarge


Taman Kanak-kanak


Aku, Mimpi, dan Angan-angan


Perasaan yang Terpendam


Selamat Pagi Cinta


Errr..Selamat Petang Cik Awek


Bunga Ros


Sponge Bob Berseluar Dalam Kotak-Kotak


We Are Hanakimi

9 jejaka Tersesat didalam nie


Henpon BesaQ


Tak Sempat Posing


Err..Tom Cruise??


Syahjinan


Muzikal

Titik!!!

Tuesday, August 9, 2011

Kisah sang kancil, Ferrari Dan Evo

salam ramadhan buat semua!!

lama tak update blog...dah lama sangat bercuti dari buat entry kat blog nie...bak dialog ajib dengan malik dalam citer KL Gengster,

Ajib:Bro..amacam cuti..best??
Malik: cuti panjang sudah habis bro..

post entry kali nie xde kaitan ngn Citer KL Genster pom...mungkin belum ade ape yang special untuk diceritakan...kali nie aku cume nk berkongsi satu kisah yang femes satu ketika dulu..

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

tersebutlah kisah dua orang sahabat yang belajar dikolej matrikulasi kedah yang ingin pulang ke kampung halaman masing-masing untuk menyambut hari raya aidilfitri...mereka pulang dengan menaiki bas..sorang bername tam-tam dan sorang lg bername jason mraz...

tam-tam:bosan la dok dalam bas nie..nk tdo tak boleh..nk jalan-jalan pom tak boleh..krem badan aku ni
jason :kalo bosan dok dalam,ko dok atas bas...bukan stakat segale urat-urat ko tue bergerak,mental fizikal pom siap teruji...ZZzzzzZz
tam-tam:aku serius, ko main-main plak..@#%$#!!!cisdell...
jason :habis tue ko nak aku buat ape???
tam-tam:ko tak ade pape cerite ker?
jason :cerita??kebetulan...aku ade satu cerita..pasal balik kampung nie..
tam-tam:ce citer ce citer...

si Jason nie pom start membuka cerita yang entah benar atau pom tidak.....


disuatu malam ramadhan, kelihatan sebuah kereta kancil kaler putih sedang memecut perlahan...pemandunya adalah seorang pakcik tua yang hendak pulang ke kampungnya seorang diri...tiba-tiba, kereta kancil yang dipandu oleh pakcik itu rosak apabila memasukki lebuhraya...pakcik itu cube menghidupkan enjin kereta kancil yang dinaikinya...malangnya kereta pakcik itu masih tak hidup-hidup setelah banyak kali dicubanya...tiba-tiba muncul sebuah kereta mitshubishi Evo yang kaler biru berhenti berhampiran dengan kereta pakcik tua itu...kemudian, lelaki yang memandu kereta Evo tadi menghampiri pakcik itu,



pemuda:kenape nie pakcik??
pakcik: kereta pakcik nie tak nak hidup la..macam dah habis minyak jer..
pemuda: pakcik nak pergi mane malam-malam nie?
pakcik:pakcik nk balik kampung pakcik kt kuantan..
pemuda:oOo macam tue..saya pom nak ke sana jugak nie..kalo macam tue biar saya tarik kereta pakcik dengan tali..
pakcik:tapi pakcik nie tak biase bawak keter laju-laju nie..boleh pitam pakcik
pemuda:pakcik jangan risau..saya bawak slow-slow jer..TAPI KALO PAKCIK RASA SAYA NIE BAWAK LAJU,pakcik bagi signal kat saya..PAKCIK NAIKKAN LAMPU TINGGI(high beam) KETER PAKCIK...so saya tau la nak slowkn kereta saya..
pakcik:kalo dah macam tue,pakcik terima jer la...kan nanti tak sempat plak pakcik nak beraye

selepas mengikat tali pada depan kereta kancil milik pakcik dengan belakang kereta Evo miliknyer, mereka memulakan perjalanan...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

didalam perjalanan mereka, kedengaran bunyi derunman enjin yang sangat kuat...tiba-tiba muncul sebuah kereta ferrari merah sedang memecut laju dan berada dibelakang kereta pakcik tua itu...kereta ferrari itu cuba mencucuk kereta Mitshubishi Evo milik pemuda yang sedang menarik kereta kancil pakcik tua...pemuda itu terasa tercabar apabila mendengar deruman enjin kereta ferrari yang seakan mengajak dia untuk berlumba..dia kemudiannya menekan pedal minyak kereta sehabis-habisnya untuk memecut lagi laju...kereta ferrari itu pom turut memecut untuk bersaing dengan kereta Evo itu...opss..tak lupe,pakcik itu pom terjoin same...siap ada kat tengah-tengah lagi...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

nak disudahi cerita, pada bulan ramadhan and lagi-lagi nak dekat raya macam nie, banyak la speedtrap yang polis mahupom JPJ yang buat...so, apabila ketiga-tiga buah kereta ini melepasi speedtrap...satu balai polis terkejut apabila mendengar laporan daripada kawasan speedtrap itu..


:::kosong satu::::kosong satu:::Melaporkan..ada 3 buah kereta sedang berlumba dilebuhraya XXX...kelihatan sebuah kereta Mitshubishi Evo berwarne Biru didepan dan Kereta Ferrari berwarna merah dibelakang sedang memecut laju...dan ditengah-tengah mereka kelihatan sebuah KERETA KANCIL berwarna putih turut sama memecut dan MEMBERI ISYARAT LAMPU (high beam) kepada kereta Mitshubishi Evo yang berada didepan
SEAKAN-AKAN CUBA UNTUK MEMOTONG KERETA MITSHUBISHI EVO::::

*high beam selalunyer digunakan sebagai isyarat untuk memotong kenderaan depan

jason:amacam...
tam-tam:ZzzzzZz...
jason:#$@$#$$%%!!!


*Berhati-hati semasa pulang beraya...

Tuesday, July 19, 2011

The power of makeup

ok adik-adik, awek-awek and makcik-makcik sekalian...tak payah cakap panjang.......hari nie kite akan belajar makeup....


taraaaaaa.............

sekian...........

*agaknyer nie la sebab kenape pompuan selalu makeup berjam-jam-jam-jam........haha

kisah gula-gula dentyne

suatu hari...boboy pergi ke 7e untuk membeli gula-gula dentyne untuk dimakan bersama rakan-rakannya didalam klass....

sementara rakan-rakan lain tengah kusyuk memberi perhatian dalam klass...boboy membuka beg galasnya untuk mengambil gula-gula dentyne yang dibeli olehnya tadi...

malangnya...apabila boboy membuka kotak dentyne itu...isinya tiada...kotak itu kosong...(anjatt boboy)

dengan perasaan marah...lalu boboy mengoyak kotak dentyne itu(haa nie makan dia)
..

selepas kotak itu terbuka tanpa segan silu....iaitu menampakkan segala isi dalamnya...boboy skali lagi terperanjat(anjat boboy)...rupernyer terdapat peraduan pada kotak dentyne itu...
sape bleh jawab??


Friday, March 4, 2011

zaman kanak-kanak la best

Keheningan malam ditambah dengan bunyi lagu same yg asyik dipasang oleh housemate tanpa henti-henti….terpikir bilekah agaknyer encik housemate akan tukar lagu lain…..[klik sini]….adoiii

Sejak dua tiga empat menjak nie, tension teramat sangat…ape taknyer,due date final year projek tinggal sebulan saje lg..dengan banyak test and assignment datang serentak untuk disiapkan ditambah report-report yang mengunung…alahaii…terase makin besar nie makin xbrape nk best…terkenang zaman riang ria dulu,iaitu zaman kanak-kanak…xperlu nk pikir bermacam-macam masalah..yang tau, makan ngn main jer manjang…kalo xdapat ape yg kite nk senang jer,nangis puas2..haha…kalo tak siap kerje sekolah,paling kurang kene rotan kat tangan....aku yg tergolong dalam golongan "pandai skit" sentiasa terlepas apabila menagis habis-habisan sebelum cikgu rotan...hehe...nak hidup...sekarang nie...harapan la nk buat sume tue...

Ingatkah kecik-kecik dulukalo time nk cop sesuatu benda or xnak kasi orang gune barang-barang kite, kite slalu cakap , “lif lam lam ha, sape pakai dosa besar”…siap buat-buat tulis lg tue..tulisan lutsinar…hahaa…tue kalo yg baik,,,kalo yang tak berape nak baik skit selalunyer ludah keatas bendalah tue…agar takde sesiape nak gune lagi..ade yang buat-buat korek hidung kemudian buat-buat sapu kat benda tue…kotor!!tapi tue lah kanak-kanak..err….”kite dulu”…..

Ingatkah kecik-kecik dulu….kalo kecik-kecik dulu,imaginasi kite tak pernah membataskan kite…sebenarnya, ape yang kite lihat, disitulah kite berimaginasi…macam kite selalu tengok mak kite kat dapur masak, tue sebablah kecik-kecik dulu kite selalu main masak-masak,habis daun-daun jiran sebelah kite cabut sebab tue resepi utame dalam masakan kite…kite tengok orang kahwin and kite pom main la kahwin olok-olok…kite tengok orang malam pertame kite pom………….sungguh pandai mengunakan imaginasi kite pada mase ni…yela…dulu mane la ade PSP and seangkatan dengan bendalah tue lagi…

Ingatkah kecik-kecik dulu…kalo Nampak jer encik ayah pakai encem-encem semacam jer macam nak kahwin kali ke-2,mesti kite bukan main lekat lagi kat encik ayah..ape taknyer..time kanak-kanak ribena dulu, bab keluar jalan-jalan la yang paling syok..tapi selalunyer sebelum keluar, encik ayah dah sound awal-awal lagi…”tak bleh beli mainan bukan-bukan lagi”…”keluar nie just duduk dalam keter jer,jangan turun”….”jangan nakal-nakal”…and macam-macam lagi laah…tp sampai-sampai jer,biler Nampak something interesting,mula-mula main-main mate ngn encik ayah dulu…pastu main tunjuk-tunjuk…kalo encik ayah nie tak paham-paham jugak dengan cara diplomatik nie.….nie step last…hehe
katun tak menjadi

seraye encik ayah berkate,"ko nie tak abis-abis menyusahkan ayah,besok nie ayah ade seminar lagi nie"....

sape kate zaman kanak-kanak tak best??.............


video
sape kate zaman kanak-kanak best lepas tengok video nie sila angkat tangan macam saya(pusing-pusing)....

Ingatkah kecik-kecik dulu…aku tak ingat dah…


Friday, September 24, 2010

Friday, September 17, 2010

aku sudah berkahwin(-_-")

Hah!tajuk bukan main gempak lg kn?haha..sudah kahwin kah aku??satu soklan yg terpakse aku jawab gara2 kes sengal nie..sape2 member rapat aku mesti ingat lg kisah sengal nie..erm..benda nie terjadi pada tahun 2008..yg mane pada mase tue aku mmg xmatang…ngeh3…orait,straight to da point..kisah nie bermula apabila aku ngah kusyuk melayari internet kt dalam bilik kt kolej,aku terjumpe invitation dr member kepada member aku mengajak member aku nie ke majlis kahwin dia..so,pikiran aku yg geliga bab melakukan perkara2 sengal nie telah terpikir untuk membuat kad kahwin aku sendiri..teettttt..so, bkk itu software photoshop,ape lg,bermula la projek sengal nie..hehe..2,3 hari jgk la aku dok memikirkan name bakal isteri aku nie..perghh!!egt senang ker nk pikir name calon isteri?name mesti gempak,hot n bla bla bla…hak3…pikir punyer pikir,terkluarla name Nurul Syafira…tettt…(xde kaitan ngn mane2 pompuan..aku hentam saje)…time tue xramai lg yg aktif men facebook,so aku pom post la kad kahwin nie kt Friendster…


Kad kahwin-alamat tue tipu semate2(click on image to enlarge)

then bermula la hari2 aku sebagai bakal raja sehari nie..mau penin aku..mane xnyer,aku just ske2 jer,xsangker sampai tahap melampau2 efek bndalah nie..bnyak la panggilan yg aku trime..kt frienster plak xsah dok ckp la,penuh ngn komen dok wish tahniah,dok tanye mcm2 la…adoii..korg mmg xknl lg sape Ahmad Syaznan nie…bleh plak caye..hak3..lg pom,mane la aku nk kahwin,nk bg ank dara org mkn ape?kalo si dia tue mkn pasir xpe,jom kahwin!!hahaha…xcukup dgn kad tue,caller ringtone no aku plak aku taruk lagu selamat pengantin baru…hehe..bleh sape2 agak ape agaknyer soalan aku dapat bler ayah aku dengar kaler ringtone tue time kol aku???...bialah rahsia…hahaha…hah!xcukup dgn caller ringtone,kt blog+frenster aku plak aku letak gambar majlis kahwin..kebetulan time tue sedare aku ade yg kahwin..(-_-“)…




click on image to enlarge

tp part yg paling aku terharu biler dak2 matrik aku dulu siap rancang n berpakat dah nk bli tiket tok p majlis aku tue..nasib baik aku sempat halang member aku tue..tue pom dah ondway p bli..fuuhhhh!!tp sbb kejadian tue,aku tau mane kawan aku yg betul2 aku bleh kate..”ko kawan aku”…!!!hehe..aku ingatkan kisah aku kahwin tue tamat kt situe jer..balik jer kg,time cuti sem,1 ari tue aku p la lepak umah kazen aku..ngah2 lepak ngn kazen2 aku,kedengaran suare pakcik aku memanggil name aku dgn nada yg tinggi..pakcik aku datang2 jer trus ckp ngn aku dgn nada yg teramat serius..”aku nk tanye ko bnda nie..baik ko ckp ngn jujur!!!”…pergh!!berpeluh aku time tue…apela salah yg aku buat kali nie..kazen2 aku sume terdiam sbb nada suare yg pakcik aku gnekan mmg tinggi..then..pakcik aku tanye..”betul ker ko nie dah kahwin??”…2,3 saat lepas tue…sume diam..muke bluurrr..ape yg kami hanye mampu memberi reaksi hanyelah ketawa ramai2…kah kah kah kah!!!!!!adoiii..bkn main cuak lg aku time tue,ade ker ptt soklan tue yg ditanyanyer(-_-“)..siasat punyer siasat,pakcik aku pom citer la..ade satu ari tue,dia p kedai runcit tok bli barang,akak n pekerja kt kedai tue plak,sume knl aku..so dorg la tanye la pakcik aku nie pasal betul ke aku dah kahwin..pakcik aku nie yg bluurr dgn soklan dorg tue,n demi menjaga nama baik aku,dengan selamba la dia jawab,”ha ah,betul la tue..”..sengal!!!…rupernyer,mmg dah kecoh kt tempat aku nie kisah nie…kalo aku p mane2,mesti ade jer yg tanye pasal bnda nie…so,tue la sbb aku jarang kuar rumah time tue…mls nk menjawab ngn sume org..so,dok umah,kemas2 umah lg bagus…err…haha..hah!!kire kt sini dah terjawab la kn..aku dah mls nk jawab soklan2 nie..dah 2 tahun,cukup la… aku aku angkat bendera putih…sekian

p/s:nnt kalo aku betul2 kahwin,korg jgn ingat aku main2 plak weeiiip!!haha