Friday, March 4, 2011

zaman kanak-kanak la best

Keheningan malam ditambah dengan bunyi lagu same yg asyik dipasang oleh housemate tanpa henti-henti….terpikir bilekah agaknyer encik housemate akan tukar lagu lain…..[klik sini]….adoiii

Sejak dua tiga empat menjak nie, tension teramat sangat…ape taknyer,due date final year projek tinggal sebulan saje lg..dengan banyak test and assignment datang serentak untuk disiapkan ditambah report-report yang mengunung…alahaii…terase makin besar nie makin xbrape nk best…terkenang zaman riang ria dulu,iaitu zaman kanak-kanak…xperlu nk pikir bermacam-macam masalah..yang tau, makan ngn main jer manjang…kalo xdapat ape yg kite nk senang jer,nangis puas2..haha…kalo tak siap kerje sekolah,paling kurang kene rotan kat tangan....aku yg tergolong dalam golongan "pandai skit" sentiasa terlepas apabila menagis habis-habisan sebelum cikgu rotan...hehe...nak hidup...sekarang nie...harapan la nk buat sume tue...

Ingatkah kecik-kecik dulukalo time nk cop sesuatu benda or xnak kasi orang gune barang-barang kite, kite slalu cakap , “lif lam lam ha, sape pakai dosa besar”…siap buat-buat tulis lg tue..tulisan lutsinar…hahaa…tue kalo yg baik,,,kalo yang tak berape nak baik skit selalunyer ludah keatas bendalah tue…agar takde sesiape nak gune lagi..ade yang buat-buat korek hidung kemudian buat-buat sapu kat benda tue…kotor!!tapi tue lah kanak-kanak..err….”kite dulu”…..

Ingatkah kecik-kecik dulu….kalo kecik-kecik dulu,imaginasi kite tak pernah membataskan kite…sebenarnya, ape yang kite lihat, disitulah kite berimaginasi…macam kite selalu tengok mak kite kat dapur masak, tue sebablah kecik-kecik dulu kite selalu main masak-masak,habis daun-daun jiran sebelah kite cabut sebab tue resepi utame dalam masakan kite…kite tengok orang kahwin and kite pom main la kahwin olok-olok…kite tengok orang malam pertame kite pom………….sungguh pandai mengunakan imaginasi kite pada mase ni…yela…dulu mane la ade PSP and seangkatan dengan bendalah tue lagi…

Ingatkah kecik-kecik dulu…kalo Nampak jer encik ayah pakai encem-encem semacam jer macam nak kahwin kali ke-2,mesti kite bukan main lekat lagi kat encik ayah..ape taknyer..time kanak-kanak ribena dulu, bab keluar jalan-jalan la yang paling syok..tapi selalunyer sebelum keluar, encik ayah dah sound awal-awal lagi…”tak bleh beli mainan bukan-bukan lagi”…”keluar nie just duduk dalam keter jer,jangan turun”….”jangan nakal-nakal”…and macam-macam lagi laah…tp sampai-sampai jer,biler Nampak something interesting,mula-mula main-main mate ngn encik ayah dulu…pastu main tunjuk-tunjuk…kalo encik ayah nie tak paham-paham jugak dengan cara diplomatik nie.….nie step last…hehe
katun tak menjadi

seraye encik ayah berkate,"ko nie tak abis-abis menyusahkan ayah,besok nie ayah ade seminar lagi nie"....

sape kate zaman kanak-kanak tak best??.............


video
sape kate zaman kanak-kanak best lepas tengok video nie sila angkat tangan macam saya(pusing-pusing)....

Ingatkah kecik-kecik dulu…aku tak ingat dah…


1 comment: