Friday, November 28, 2008

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pengunjung blog aku…kali ni aku nk berkongsi n menceritakan pengalaman aku time balik kampong ari 2..kali ni lain skit dari sebelum ni..disebabkan nk mencuba sesuatu yg baru,kali ni geng2 aku baliik ngn moto..jauh 2..melake-√†kelantan..huhu..nk tau lg bace tentatif kat bawah ni....tentatif?lebey kurang la..ngeh3

24 November 08’

5.38am-Bertolak dari kolej kediaman

Asalnyer kami rancang nk bertolak pukul 4am lg..tp paham2 la..jnjji melayu..mmg aku dah agak dah..dah hampir nk masuk subuh dah…so kami semuanya 6 orang, berbekalkan 4 jibik motor n sebuah keter (keter ni hanye tempat letak barang,hanye muat 2 org jer)n berbekalkan doa..kami memulakan pengembaraan kami..

6.10am-Bertolak dari petronas selepas solat subuh

Disebabkn kami bertolak “terawal” dari mase yg di jnjji kn..ni lah jadinyer..stesen mnyak ni xjaoh dari kolej kediaman…baik smayang kt kolej jer..wah3

7.50am-Sarapan diSegamat(di gerai makan Hajjah Nafisah Ibrahim a.k.a nenek mertua)

Disebabkan perut ni dah banyak kali mendedangkan lagu..so kami terpakse berhenti..disebabkan kami?err..ni masih xmatang..budak yg ambik order ktorg pom kne kaco..katenyer baru form 3..tulun nnek time cuti dekolah..baik bdk ni..ngeh3..no jer xdapat yet..ngeh3..(tgk gambar n click pade gambar)

8.15am-Sambung perjalanan

Kami meneruskan perjalanan kami yg ,masih lg jaOh..time ni lah kejadian yg xdapat dilupekan terjadi..dimane keter yg dinaiki oleh member aku hampir %$#!!* gara2 tertidur time tgh memandu..nasib baik kawan yg berada di sebelah tersedar dari tidur apabila keter sudah berada di tepi jalan n sempat membetulkan sterintg keter n mengejutkan driver..fuh!!!aku juge kne mcm 2 jgk..maybe tertidur dalam bape saat..ape yg aku betul2 dapat rase time 2 seperti ade sesuatu yg goncang badan aku n aku tersedar..angin kot..nasib baik moto 2 stabil lg..fuh!!yela..tidur just setengah jam jer..tdo pkul 3.00am n kne bngun dah pkul 4.00am td…ngantok gler

9.19am-Tibe di Muadzam

10.30am-Tibe di Universiti Malaysia Pahang(UMP)

Setibenyer di sini..satu kesilapan telah kami buat..disebabkn kami berkumpul di hadapan pintu masuk UMP,pakgad n makgad kt situ agaknyer syak yg ktorg ni bkn students citu..so kitorang xberani nk masuk..wah3..so dengan berbekalkan enset 33skupang i,kami informkn kat member student UMP..so ktorg menghabiskan mase kt Bandar kuantan untuk menggu mase sesuai..ptg 2 berjaye jgk masuk..walaupom ari ni hujan..tp alhamdulilah xde yg lebat sangat…mlm 2 aku tdo mati sbb keletihan yg tramat sgt..pkul 6.00pm dah tdo n bngun semula lebey krg pkul 10.00pm n tdo plak kemudia pkul 1.00am..zzZZ

25 November 08’

8.45am-Sarapan Pagi

Macam biase..yg dijangkakan..kali ni ktorg janji tok bertolak pkul 7am..tp time ni baru p sarapan..

9.15am-Bertolak dari UMP

11.15am-Tibe diKemaman

11.37am-Berehat dipantai Kemasik(lihat gambar n click pade gambar)

1.30pm-Bertolak menruskan perjalanan

3.00pm-Tibe diKuala Terengganu

3.24pm-Tibe di Taman Tamadun Islam-Masjid Kristal(lihat gambar n click pade gambar)

4.30pm-meneruskan perjalanan

5.00pm-Tibe di rumah cikgu member(yg mengajar kt MRSM KT time form 5)

6.05pm-Meneruskan perjalanan

Sebelum meneruskan perjalanan..kt sini lah kami berpisah dengan salah sorg member ..so perjalanan kami di teruskan dengan hanye 3jibik motor n sebuah keter ..perjalanan kami kali ni lebih mencabar n berisiko disebabkan hujan yg turun dengan lebatnyer..dengan berbekalkan pesanan rakan..”baru hujan air, bukan hujan api di akhirat..”…so kami redah jge dengan berbekalkn bantuan dari lampu kerete walaupom sukar untuk kami melihat ..

9.00pm-Berhenti semayang

9.30pm-Meneruskan perjalanan

9.45pm-Sampai dirumah member sorg lg

10.00pm-Meneruskan perjalanan

Perjalanan di teruskan walaupon hujan masih lg lebat

10.20pm-Masuk sempadan Kelantan…yeah!!!!!

11.10pm-Tibe diBachok umah member

11.14pm-Sambung perjalanan

11.30pm-Tibe diumah member lg sorg

11.37pm-Meneruskan perjalanan

11.48pm-Tibe dirumah aku!!!

Selepas 2 kawan aku sorg2 meneruskan perjalanan dia yg berbaki lebey kurang 500m jer lg..wah3..alhamdulilah kami semuasampai dengan selamat walaupom mmg ade bnyak yg nyaris2 2..biaselah..tp yg penting kami slamat sampai walaupom SEBENARNYER xde satu pom family antara kami yg tau kami pulang ngn motor..So terpakselah memekakkan telinga..ngeh3..

wassalam




Friday, November 7, 2008

beZDay..

Birthday?...birthday taOn ni mmg spesel skit r sambut…mmg sakit ati ah..xpuas ati pom ade..kalo org lain sambut birthday p la mkn ker, ada kek la, n mcm2 la…aku pom dapat,cme xdapat kek,dapat rase bahan2 buat kek..tepung n telur..time kasih la pade kwn2 aku yg telah knekan aku dengan suprise ni..egtkan pade mlm 4 ari bulan tue dah abis la lepas aku Berjaya meloloskan diri dr serangan bdk2 rumah aku, kne pom kne skit jer..dah la nk eXam esok tue..nasib baik terlepas..yg xdi sangke, pade ari 7 ari bulan plak, mlm..pg 2 baru jer abis 1 paper yg teramat ssh,so mlm 2 dok la layan citer sbb gap paper strusnyer smggu lbh jgk la lamenyer..bler abis tgk, tibe2 je ramai semacam plak datang bilik aku,bkn bdk2 umah aku,tp geng2 aku..aku dah agak dah ni kalo ramai2 mcm ni..mati aku kali ni.. ptt la rumate aku sblum 2 datang tanye pasal kamera..mmg truk la kne belasah ngn tepung n telur…xpasal2 aku terpakse basuh pakaian pg2 bute..pape pom thanks skali lg pade kawan2 yg telah berpakat knekn aku n yg terlibat secare xlangsung terutame sepu,jali,meor,wan,papa,mizi n peja..time kasih banyak2!!!kalo nk tgk ape yg jadi,kt bawah ni ade video..korg tggu la beZday korg plak k..bkn stakat tepung ngn telur aku bg, buah durian skali...haha..

video