Friday, September 17, 2010

aku sudah berkahwin(-_-")

Hah!tajuk bukan main gempak lg kn?haha..sudah kahwin kah aku??satu soklan yg terpakse aku jawab gara2 kes sengal nie..sape2 member rapat aku mesti ingat lg kisah sengal nie..erm..benda nie terjadi pada tahun 2008..yg mane pada mase tue aku mmg xmatang…ngeh3…orait,straight to da point..kisah nie bermula apabila aku ngah kusyuk melayari internet kt dalam bilik kt kolej,aku terjumpe invitation dr member kepada member aku mengajak member aku nie ke majlis kahwin dia..so,pikiran aku yg geliga bab melakukan perkara2 sengal nie telah terpikir untuk membuat kad kahwin aku sendiri..teettttt..so, bkk itu software photoshop,ape lg,bermula la projek sengal nie..hehe..2,3 hari jgk la aku dok memikirkan name bakal isteri aku nie..perghh!!egt senang ker nk pikir name calon isteri?name mesti gempak,hot n bla bla bla…hak3…pikir punyer pikir,terkluarla name Nurul Syafira…tettt…(xde kaitan ngn mane2 pompuan..aku hentam saje)…time tue xramai lg yg aktif men facebook,so aku pom post la kad kahwin nie kt Friendster…


Kad kahwin-alamat tue tipu semate2(click on image to enlarge)

then bermula la hari2 aku sebagai bakal raja sehari nie..mau penin aku..mane xnyer,aku just ske2 jer,xsangker sampai tahap melampau2 efek bndalah nie..bnyak la panggilan yg aku trime..kt frienster plak xsah dok ckp la,penuh ngn komen dok wish tahniah,dok tanye mcm2 la…adoii..korg mmg xknl lg sape Ahmad Syaznan nie…bleh plak caye..hak3..lg pom,mane la aku nk kahwin,nk bg ank dara org mkn ape?kalo si dia tue mkn pasir xpe,jom kahwin!!hahaha…xcukup dgn kad tue,caller ringtone no aku plak aku taruk lagu selamat pengantin baru…hehe..bleh sape2 agak ape agaknyer soalan aku dapat bler ayah aku dengar kaler ringtone tue time kol aku???...bialah rahsia…hahaha…hah!xcukup dgn caller ringtone,kt blog+frenster aku plak aku letak gambar majlis kahwin..kebetulan time tue sedare aku ade yg kahwin..(-_-“)…




click on image to enlarge

tp part yg paling aku terharu biler dak2 matrik aku dulu siap rancang n berpakat dah nk bli tiket tok p majlis aku tue..nasib baik aku sempat halang member aku tue..tue pom dah ondway p bli..fuuhhhh!!tp sbb kejadian tue,aku tau mane kawan aku yg betul2 aku bleh kate..”ko kawan aku”…!!!hehe..aku ingatkan kisah aku kahwin tue tamat kt situe jer..balik jer kg,time cuti sem,1 ari tue aku p la lepak umah kazen aku..ngah2 lepak ngn kazen2 aku,kedengaran suare pakcik aku memanggil name aku dgn nada yg tinggi..pakcik aku datang2 jer trus ckp ngn aku dgn nada yg teramat serius..”aku nk tanye ko bnda nie..baik ko ckp ngn jujur!!!”…pergh!!berpeluh aku time tue…apela salah yg aku buat kali nie..kazen2 aku sume terdiam sbb nada suare yg pakcik aku gnekan mmg tinggi..then..pakcik aku tanye..”betul ker ko nie dah kahwin??”…2,3 saat lepas tue…sume diam..muke bluurrr..ape yg kami hanye mampu memberi reaksi hanyelah ketawa ramai2…kah kah kah kah!!!!!!adoiii..bkn main cuak lg aku time tue,ade ker ptt soklan tue yg ditanyanyer(-_-“)..siasat punyer siasat,pakcik aku pom citer la..ade satu ari tue,dia p kedai runcit tok bli barang,akak n pekerja kt kedai tue plak,sume knl aku..so dorg la tanye la pakcik aku nie pasal betul ke aku dah kahwin..pakcik aku nie yg bluurr dgn soklan dorg tue,n demi menjaga nama baik aku,dengan selamba la dia jawab,”ha ah,betul la tue..”..sengal!!!…rupernyer,mmg dah kecoh kt tempat aku nie kisah nie…kalo aku p mane2,mesti ade jer yg tanye pasal bnda nie…so,tue la sbb aku jarang kuar rumah time tue…mls nk menjawab ngn sume org..so,dok umah,kemas2 umah lg bagus…err…haha..hah!!kire kt sini dah terjawab la kn..aku dah mls nk jawab soklan2 nie..dah 2 tahun,cukup la… aku aku angkat bendera putih…sekian

p/s:nnt kalo aku betul2 kahwin,korg jgn ingat aku main2 plak weeiiip!!haha

15 comments:

  1. Assalamu'alaikum....

    Haha... Bila aku fikirkan balik, nak tergolek gak la aku gelak. Bukan setakat sengal, pure cacat punya kawan aku sorang nih. Haha... Kang nanti nak kahwin, hantor kad kat rumah sonang cito. Boleh set timing nak pi rumah hang. Insyaallah...

    Haha...ADuihh...

    Wallahu a'lam....

    ReplyDelete
  2. waalaikumusalam ya ustazah..hehe...amacam perasaan anda time tue??hak3...pape pom,aku mintak maap byk2..bkn niat pape,,just gurau2 jer..mcm la ang xknl aku..hehe..InsyaAllah,bkn stakat kad,,aku p jemput ang kt umah siap..hehe...ang pom same la..kahwin tue jemput2 la..lame xp kedah nie..hehe

    ReplyDelete
  3. Haha.... Kalau betoi, dah lama dah aku angkat kaki pi sana. Tak kisah pun, gurau-gurau. Macam la aku tak kenal hang tu. Ketua Cacat kat bilik dulu. Haha...

    Nanti nak pi jemput kat rumah, bentang 'red carpet' nanti na. Haha... Demand lebih sikit...

    ReplyDelete
  4. oit..sape yg cacat?aku nie terpengaruh..nie bukan sifat aku...sesungguhnyer aku terpengaruh...haha..nasib baik xbli lg tiket..kalo xmaunyer aku plak kne bayar balik..haha...xmain r red carpet..pink carpet xde ker?haha

    ReplyDelete
  5. Haha... Hang la cacat, tak nak mengaku pulak...

    Tak main la pink, pink tu warna kegemaran hang ja... Hahaha....

    ReplyDelete
  6. wat kawe etek kad nik0h tu..hihi..

    ReplyDelete
  7. err...xsaba nk nikoh doh ko??haha

    ReplyDelete
  8. bestnyoOO cito nih!sungguh gempak& penuh aksi!erm...kalu lah bleh wat supo sya...erm..tp nk wat camne kan..i kan polos...naif...hik3!

    ReplyDelete
  9. eleh..kalu p wat jgk,xdop ore cayo..hehe

    ReplyDelete
  10. agak gila la...buat kad kawin sendirik..kena org pi rumah hang pulak haa tak ka haru biru tu...

    ReplyDelete
  11. haha..tue la pasal...haru biru..(-_-")

    ReplyDelete
  12. haha sengal la ko nan...
    dulu cam caye gak ko dah kawen, dgn msg rayer yg ak dpt'drpd ahmad syaznan,isteri n ank2' uish, mane ak x caye mase tuh,hihi

    ReplyDelete
  13. haha...sorg demi sorg mangsa muncul disni...hak3..adoii...lenkali aku kne letak tande bile aku bergurau..isteri bleh trime lg..ank?ank kucen bleh la...haha

    ReplyDelete
  14. hahaha..ko siap wt lg frenster si nurul syafira kn..smpai lecturer pn kne tipu ngn ko..hahaha

    ReplyDelete
  15. haha..siot..aku pom dah lupe tang buat friendster safira...bleh plak ko ingat...haha...sori puan syikin...hak3...

    ReplyDelete